Masło kanapkowe a masło klarowane do smażenia, to różne rzeczy. :) Przy takich problemach z kręgosłupem to na pewno część ćwiczeń musisz wykluczyć. Zerknij w wolnej chwili do tego tematu: http://www.sfd.pl/%2AKONKURS%2AWype%C5%82nij_zadanie_i_zgarnij_suplementy_%21-t1080950.html - na stronach 41 i 48 poczytaj posty, które napisala Mycha80 - też [...]
[...] 10g, posiłek 3 to samo, posiłek 4 też. Zamiast chleba kupnego dałabym np makaron razowy (ja często robie sałatkę tunczyk+olej z orzechów+cebula+makaron/ryż + sól/pieprz) do smażenia nie oliwa z oliwek tylko np. rzepakowy lub olej kokosowy, który fajnie pachnie. Pamiętaj, że tłuszcze to tez orzechy (włoskie laskowe). I nie rozpędzaj się z [...]
Bery zamiast od razu skreślać wasę wystarczyło napisać, że jak wasa to żytnia a nie od razu "out". Masła roślinnego też nie widziałam w misce a co do klarowanego to do smażenia tak ale jako smarowidło do chleba nie widzę problemu, żeby użyć normalnego masła. Chyba nie smarujesz chleba masłem klarowanym :->;-) Do autorki - dostałaś w tym temacie [...]
tylko też kwestia do czego będziesz ich używał. bo jak kupisz np. z pestek winogron i będziesz na nim smażył to kaplica %-) więc na surowo jak najbardziej olej lniany, ryżowy, z pestek winogron itp. oleje, ale jak do smażenia to wybieraj tylko te z największą zawartością tłuszczy nasyconych :-)
[...] ( u mnie tym razem kupna mąka orzechowa z orzeszków ziemnych) sól, pieprz, majeranek (miał byc lubczyk, ale "wyszedł", ale z majerankiem wyszło super) olej kokosowy do smażenia Co robimy? Wątróbkę, jajo (jeśli mamy czas i ochotę to osobno ubijamy pianę z białka-mi tym razem się nie chciało ;) ), cebulę, zmiksowane orzechy (można wcześniej [...]
[...] -200g piersi z indyka -60g makaronu -60 g camemberta -ok.pół pora -brokuły -pieczarki (na oko, u mnie solidna garść) -cebula -2 ząbki czosnku -smalec lub inny tłuszcz do smażenia -przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, zioła prowansalskie Oczywiście można sobie dowolnie modyfikować, ja gdybym mogła to bym dała cały krążek [...]
[...] którzy wciąż mają trudności pogryzieniem mięsa}:-(((, albo tym wszystkim, którzy uwielbiają muffiny 1 kg piersi z indyka 3 duże cebule, ze dwa ząbki czosnku, tłuszcz do smażenia Pietruszka, por, seler 2 jajka ¼ szklanki karobu (zagęszcza i dodaje piernikowy smak /kolor), ¼ szklanki płatków owsianych Przyprawy jak kto lubi, ja lubię [...]
[...] , obliczy ci zapotrzebowanie. doedytowałaś z piersią - sposobów jest mnóstwo polecam dział kuchnia sfd , ja robie tak że dosłownie chwile smarze na bezkalorycznym oleju do smażenia ( można taki dostać w sklepie sfd jeśli cie interesuje ) po czym dusze je jeszcze jakieś 15 min. Zmieniam tylko okresowo przyprawy żeby nie brzydło Zmieniony przez [...]
[...] Jeśli nie tolerujecie takiego smaku to polecam oliwę classic lub light, mają łagodny smak. Oliwa Sansa czy pomace to oliwa z wytłoków oliwnych i nadaje się głównie do smażenia. Polecam wszystkim dbajacym o zdrowie oliwę extra virgin, na zimno czy na ciepło jest super. Słyszałam, że smak oliwy zależy od rodzaju oliwek z których jest [...]
[...] Co do owsianki również zostanie, jest dla mnie wygodna i smakuje, rodzynki wywalone. 2 posiłek - wprowadzone jaja kurze i będę sobie z nich robił jajecznicę, 10g masła do smażenia. Na pewno chleb tostowy wzbudzi kontrowersje, jest on u mnie w domu praktycznie zawsze dlatego też go wprowadziłem, a jest chyba lepszy od typowego białego chleba? 3 [...]
[...] do przygotowania potraw, smażenie faktycznie nie jest pożądane, spróbuj pieczenia, grillowania czy duszenia. Twój sposób jest w porządku, o ile nie przypalasz potrawy. Do smażenia używaj raczej smalcu, masła klarowanego czy oleju palmowego. Owsianka w porządku, zalewaj ją gorącą wodą, nie musi być wrzątek. Zmieniony przez - TomekZ88 w dniu [...]
[...] we wrzątku) - pół głowki czosnku - puszka kukurydzy - puszka fasoli czerwonej - opakowanie słodkiej papryki, sól ,pieprz,czosnek w proszku wedlug uznania. - olej do smażenia (ja użyłam słonecznikowy) Przygotowanie: Na oleju podsmażamy cebulke, gdy się zeszkli dodajemy miesko. Mieso posypujemy solą,pieprzem,slodką papryką i czosnkiem w [...]
osoby posiadajace duza ilosc tkanki tluszczowej moga gubic ja efektywnie i szybko na wiekszym deficycie - a sadze ze tutaj wlasnie tak jest pytanie zachodzi jednak najwazniejsze cy z powodu glodu bedziesz w stanie utrzymac rezim diety - tak wiem dieta JEM / NIE JEM jest chyba najlatwiejsza w utrzymaniu ale jednak ... jesli dasz rade to nie ma [...]
Poniedzialek dodac rano aeroby (godzina rowerku, bieganie 30 minut ) CZwartek to samo, rano lub po szkole. Co do diety to juz tak podstawowo , pieczywo w odstawke, slodkie rowniez, alkohol takze, Bron Boze nie jadac fast foodow. Wszystkie te przysmaki zamieniasz na ryz bronzow lub parabolied. Koniec z uzywaniem tluszczy do smazenia itp. Koniec ze [...]
kupne mielone to szajs, chyba ze miela przy tobie w sklepie. to dodaj wiecej tluszczu do smazenia i juz fat pojdzie w gore bez zmiany innych makro. mozesz polewac warzywa oliwa. mozesz wrzucic orzechy macadamia ktore maja praktycznie sam fat w sobie i bialko ci nie skoczy do gory. albo wrzuc karkowke czy golonke czy makrele i juz bedzie bogato w [...]
ja kokosowy na aledrogo kupuje zwykle :) najciekawsze w nim chyba jest to, że to w mojej opinii mega uniwersalne źródło tłuszczy pasuje do każdej diety, dobry do smażenia i z ryżem też dobry jest :-)